Nicky's bed & breakfast

Beschermd Monument

Wij bieden twee verzorgde en gezellige gastenkamers in een rustige straat vlakbij het historische centrum.

Elke kamer heeft een prive badkamer met lavabo, douche en toilet en televisie en gratis wifi.

In de Amethyst kamer is er ook een minibar en koffiezetapparaat.


U verblijft in een authentiek herenhuis met bakstenen trapgevel uit 1705. Het pand werd in 2004 geklasseerd als Beschermd Monument.


De gevel werd in 2001-2002 gerenoveerd onder de noemer "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect B. Delaey.

Zelfs de originele Vlaamse dakpannen werden opnieuw gebruikt na de renovatie van de dakconstructie. Deze dakconstructie heeft schaargebinten met telmerken. De verankerde bakstenen trapgevel (8 treden + topstuk) werden gebouwd met traditioneel gebruik van zandsteen voor belijnende banden en geblokte ontlastingsbogen.

De middenstijlen van de benedenvensters zijn van arduin en voorzien van 18de-eeuwse steenhouwersmerken te identificeren met F. Mondron.


Op tien minuutjes wandelen bent u aan de Grote Markt van Brugge met zijn mooie Belfort. Dit is tevens de vertrekplaats voor een rondrit per koets doorheen de oude binnenstad. Onderweg naar de markt wandelt u alvast over een van de vele bruggen. Als je even op de brug blijft staan zie je gegarandeerd een bootje onderdoor varen. Deze vertrekken op 5 verschillende plaatsen voor een rondvaart op de reitjes.


Vlak om de hoek van de bed & breakfast is er de Coupure, hier ontdekt u de kleine jachthaven en zijn unieke ophaalbrug.

Hier staat ook het standbeeld van Marieke, een ode aan Jacques Brel.


U hoort het: Deze charmante bed & breakfast is uw ideale verblijfsplaats en uitvalsbasis om het mooie Brugge te ontdekken.


Bron: Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18NB Noord, Brussel - Turnhout.